Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim
Paviljoen de leim

Paviljoen de leim Maastricht

Opdrachtgever: Process BBFM
Ontwerpers: Peter Claassens & Roel Raeven
Locatie: Maastricht
Projectsoort: Brasserie Winkel
Ontwerp/realisatieperiode: 2012-2014

Oppervlakte: 135 m2
 
Ontwerp:

Bij de uitbreiding van winkelcentrum de Leim is het openbare gebied heringericht. Onderdeel van deze herinrichting was het autovrij maken van het ’binnenpleintje’ van het bestaande winkelcentrum. Aanvankelijk kenmerkte deze centrale pleinruimte zich als een rommelige door auto’s en fietsers gedomineerde ruimte. Door de ruimte te ontdoen van deze storende factoren, ontstond de mogelijkheid om het gebied qua functie goed aan te sluiten op zowel het bestaande als het nieuwe gedeelte. Passend in de omgeving en aansluitend op het gebruik en de gebruikers is voorgesteld om midden op het plein een transparant horecapaviljoen te ontwerpen.
De vorm van het paviljoen volgt de krommingen van de winkelgevels (ellipsvormig). Door het paviljoen aan de zuidzijde af te sluiten, bleef de zichtlijn van de Dorpstraat naar het nieuwe gedeelte (winkels en woningen) intact en ontstond er ruimte voor terrassen aan deze (zon) zijde.
Het paviljoen bestaat uit een dak met grote overstekken, waaronder puien geplaatst zijn. De voorzieningen zijn gevat in een gesloten gedeelte, dat bekleed is met hout. Dit centraal gelegen element is ook bovendaks zichtbaar.