Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV
Daily fresh food BV

Daily fresh food BV Geleen

Opdrachtgever: Daily Fresh Food
Ontwerpers: Peter Claassens & Ralph Nicolai
Fotografie: Arjen Schmitz Photography & N - Architecten
Locatie: Geleen
Projectsoort: Bedrijfsgebouw
Ontwerp / realisatieperiode: 2010 - 2011
 
Begane grond: 7575 m2
Eerste verdieping: 5380 m2
 
Ontwerp:
De vestiging van Daily Fresh Food is een samenvoeging van een aantal vestigingen op de locatie in Geleen. 
De directe aanleiding is een brand geweest in Geleen. Hierdoor kwam de productie op deze locatie stil te liggen. Het hele bedrijf is (tijdelijk) verhuisd naar een locatie in Heerlen, wat een enorme logistieke operatie is geweest. De gelegenheid van de brand is door de directie van Daily Fresh Food aangegrepen om het bedrijf te hergroeperen en te herpositioneren. Hierbij hoorde ook een nieuwe bedrijfsuitstraling. Het gebouw diende aan te sluiten bij de bedrijfsvoering en filosofie. Het produceren van maaltijden en halfproducten vraagt om een enorme discipline, zowel wat betreft hygiëne als organisatie. Het gebouw diende dit uit te stralen, zo was de wens van de opdrachtgever. 
Het gebouw is opgebouwd uit drie onderdelen: het koel/vrieshuis, de productie en verwerking inclusief aan- en afvoer en de kantoren en ontvangstruimtes. 
De productiefaciliteiten worden gedomineerd door efficiëntie en hygiëne ten behoeve van het proces. De kantoren representeren het bedrijf. Er is vorm gegeven aan een zeer open structuur met optimale transparantie. Service-units verdelen de lange kantoorgang in delen/afdelingen en brengen zodoende structuur aan. In het kantoor/ontvangstgedeelte is tevens een demokeuken opgenomen. Klanten kunnen hier hun producten ervaren in service en smaak. Voor de vormgeving van de buitenzijde is gekozen voor een industriële uitstraling. De gevel is uitgevoerd als een ’deken’ die over het gebouw geplooid is. Hierin zijn de afzonderlijke onderdelen herkenbaar. 

Het bedrijfsrestaurant/kantine van Daily Fresh Food maakt onderdeel uit van het totaalconcept van de vernieuwde vestiging in Geleen.
Deze functie hoort functioneel meer bij de productie en voorbereiding dan bij het kantoor.
De productie vindt plaats in een afgesloten en interne omgeving zonder veel contact met de ’buitenwereld’. Het bedrijfsrestaurant is, in tegenstelling hiermee, open vormgegeven. Met veel licht en lichte kleurstellingen voor meubels en wanden. Door vorm te geven aan een verhoging (podium) zijn er plekken gecreëerd die binnen het grotere geheel voor geborgenheid zorgen. Gevarieerde opstellingen en invullingen van de ruimte met verschillende interieurelementen geven de mogelijkheid om op diverse manieren de ruimte te gebruiken (individueel lunchen of in verschillende groepsgrootte). Uitzondering hierop is de rokersruimte. Deze is juist vormgegeven als een bruin café. Dus meer met warme tinten en nostalgische interieurelementen. De wandbekleding in deze ruimte is een fotoprint van een bekend Maastrichts café (In Den Ouden Vogelstruys).