Bouwplannen?
Bouwplannen?

Actueel

N Architecten
Oktober 2017-2

Aanbouw woning Eben-Emael

Het Belgische dorp Eben-Emael, gemeente Bassenge, realiseert een uitbreidingsplan op de locatie van een oude steenfabriek. Het plan besaat uit een aantal woningen in een verkeersluwe, besloten woonomgeving. De woningen in dit 'Project Vallee de Buren' zijn gebouwd met stenen van de fabriek. Markant detail is dat de locatie in het Jekerdal onderdeel vormt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

N Architecten is door een van de bewoners gevraagd een aanbouw te ontwerpen die het leefdeel van de woning vergroot en het contact met de tuin verbetert. Daartoe is een eenlaags volume toegevoegd aan de achterzijde van de woning. 

Om het contrast tussen de open de de gesloten delen van de nieuwbouw te benadrukke, is er gekozen voor verschillende materialen. Voor de gesloten delen zijn materialen gebruikt die vergelijkbaar zijn met die van de bestaande woning. De open delen bestaan uit een glazen pui met horizontaal bewegende schutters, waardoor maximaal tuincontact ontstaat.

In de aanbouw wordt een nieuwe keuken geraliseerd. Doordat de nieuwbouw breder is dan de bestaande woning, is er vanuit de toekomstige keuken zicht op de straat aan de voorzijde. De huidige keuken neemt de functie over van de werkkamer, die zich nu op de eerste verdieping bevindt. Zo ontstaat een natuurlijke scheiding tussen de slaapvertrekken boven en het woon/werkgedeelte op de begane grond.

Aanbouw woning Eben-EmaelAanbouw woning Eben-Emael
Opdrachtgever: articulier
Ontwerper: Peter Claassens
Projectsoort: aanbouw bestaande woning
Oppervlakte: ca. 38 m2
Ontwerp/realisatieperiode: 2017-heden
Aanbouw woning Eben-Emael


Download dit nieuwsbericht als PDF