Bouwplannen?
Bouwplannen?

Actueel

N Architecten
DECEMBER 2017-2

Revitalisering woonplein Enschede

N Architecten heeft onlangs de revitalisering van Woonplein Enschede afgerond. Op de plek van het voormalige pand van de familie Nijenhuis, dat in 2012 door brand werd verwoest, is en nieuw winkelpand verrezen. Daarnaast zijn de gevels van de overige panden – eigendom van Aprisco B.V. - gerestyled.


Het winkelpand in twee verdiepingen van Nijenhuis heeft een alzijdige uitstraling gekregen. In de architectuur is maximale transparantie betracht, om zo de zichtbaarheid van de winkels te optimaliseren. Er is gekozen voor een eenduidige reclamevoering. Voor de profilering op afstand zijn op grotere hoogte reclamekaders aangebracht aan de gevel. Daarnaast is er op
de scheidslijn tussen begane grond en verdieping een reclameband gemaakt.


De restyling van de bestaande gebouwen is uitgevoerd in dezelfde materialen en kleuren als het nieuwe pand. Ook zijn hier identieke reclamevlakken toegevoegd, waardoor in het hele gebied een grote mate van eenheid ontstaat. De kleuren in groen/grijstinten zijn zacht en warm om tegenwicht te bieden aan de harde vormen van de winkels. Om zich te onderscheiden, heeft elke winkel een individueel accent, zoals een extra luifel of een andere kleurnuance.


Door de komst van nieuwe grote partijen heeft het Woonplein aan aantrekkingskracht gewonnen. Daardoor zijn momenteel alle winkelopties in de vier bouwvolumes ingevuld.

Revitalisering woonplein EnschedeRevitalisering woonplein Enschede
Revitalisering woonplein Enschede


Download dit nieuwsbericht als PDF