Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific
Boston scientific

Boston scientific Kerkrade

Opdrachtgever: Boston scientific international B.V.
Bouwkundig ontwerp: Peter Claassens
Interieur ontwerp: ChrisPachen Interieurarchitecten
Fotografie: Roos Aldershof
Locatie: Kerkrade
Projectsoort: Bedrijfsgebouw
Ontwerp / realisatieperiode: 2015 - 2018
 
Oppervlakte: 22.950m2
 
Ontwerp:
Boston Scientific is een internationaal opererend bedrijf, dat wereldwijd de grootste producent is van medische apparatuur die zich richt op minimaal invasieve geneeskunde, met vestigingen in 40 landen. De faciliteit van Boston Scientific in Kerkrade biedt aan meer dan 200 mensen werk en fungeert als het internationale distributiecentrum van Boston Scientific.

Voor de RO Groep hebben wij in opdracht van Boston Scientific hun internationale bedrijfsstandaard voor al hun kantoren en distributiecentra geïmplementeerd in het distributiecentrum in Kerkrade. Er zijn ca. 200 werkplekken aan de bestaande vestiging toegevoegd a.g.v. de samenvoeging van de vestiging in Kerkrade en Maastricht. In totaal betekent dit dat er ca. 4200m² kantoren, 500m² restaurant en een fitnessruimte van 300m² gerealiseerd of opnieuw vorm gegeven zijn. Samen met Chris Pachen Interieurarchitecten zijn wij binnen het bouwteamverband en als volwaardig lid van het team verantwoordelijk geweest voor ontwerp, technische uitwerking en esthetische begeleiding tijdens de uitvoering. Het project is LEED silver gecertificeerd.

Het ontwerp van Boston Scientific omvat de transformatie van een traditioneel cellenkantoor naar een kantoor met open werkplekken. Er zijn een aantal ingrediënten die het concept versterken. De verschillende verdiepingen zijn fysiek met elkaar gekoppeld door bij de entree in het midden van het gebouw over alle lagen multifunctionele ontmoetingsplekken te creëren. Deze ontmoetingsplekken hebben door een vernieuwd ontwerp van deze entree tevens een mooie (zicht) relatie met de omgeving gekregen.
Daarnaast zijn de vergaderruimtes vlak naast de open werkplekken gesitueerd, maar op zo’n manier dat ze de open werkplekken niet storen maar zelfs afschermen van de drukste verkeersaders. Ook in de overige gebouwstructuur is meer transparantie in het gebouw gebracht door verticale verbindingen te maken over de diverse kantoorlagen. Op deze wijze beantwoordt het ontwerp aan de vraag van de klant om meer interactie en efficiëntie in de organisatie te brengen.