Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Winkelen & Vrije Tijd |
Terug naar overzicht
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg
Golfclubhuis Dousberg

Golfclubhuis Dousberg Maastricht

Opdrachtgever: International Golf Maastricht
Ontwerpers: Peter Claassens & Ralph Nicolai
Fotografie: Arjen Schmitz Photography
Locatie: Maastricht
Projectsoort: Golf clubhuis
Ontwerp / realisatieperiode: 2013 - 2014
 
Souterrain: 510 m2
Begane grond: 510 m2
Eerste verdieping: 380 m2
 
Ontwerp:
De golfbaan van International Golf Maastricht is gelegen aan de rand van Maastricht op de Dousberg. De eigenaren van de club hebben zich laten inspireren door klassieke clubgebouwen in Europa. Deze zijn vaak statig van vormgeving en inrichting, en voorzien van klassieke Engelse stijlelementen. De baan van International Golf Maastricht is een vrij jonge baan en mist dus (nog) de historie van de 'oude' banen.
 
Bij het ontwerp van het clubhuis is gezocht naar een combinatie van klassieke thema's (grote dakoverstekken, houten bekledingen, tapijten met dessins), in combinatie met strakkere structuren en natuurlijke materialen (hout, baksteen, zink).
Aan de baanzijde is het gebouw open en transparant met vrij zicht op de baan (hole 1 en 18).
Het restaurant en de ontvangstruimtes zijn over de volle breedte van het gebouw gepositioneerd en grenzen aan het terras (overdekt). Via trappen komt men op het buitenterras, dat direct grenst aan de puttinggreen en de golfbaan.
Door gebruik te maken van de grote hoogteverschillen op de locatie is het mogelijk geworden om in het souterrain de lockers en de buggystalling te realiseren met een directe toegang tot de baan. In het souterrain zijn tevens de kleedruimtes gelegen. Onder de prominente zinken dakconstructie zijn vergaderruimtes. Deze grenzen aan een groot overdekt buiterterras met vrij uitzicht over de baan.