Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg
Woonhuis Cannerweg

Woonhuis Cannerweg Maastricht

Opdrachtgever: Particulier
Ontwerpers: Peter Claassens
Fotografie: Arjen Schmitz Photography
Locatie: Maastricht
Projectsoort: Verbouwing
Ontwerp / realisatieperiode: 2009 - 2013
 
Souterrain: 26 m2
Begane grond: 103 m2
 
Ontwerp:
Het oorspronkelijke huis dateert uit 1928 en is gebouwd als tuinderswoning.
Over de volledige rechterzijde van de woning was opslagruimte voorzien, gescheiden door een centrale gang met trap. Aan de linkerzijde bevinden zich de woongedeeltes. Vanwege de compacte oorspronkelijke opzet is de opslagruimte bij het wonen gevoegd. Aan de tuinzijde waren in de loop der tijd ongestructureerde verbouwingen uitgevoerd.
De laatste verbouwing had tot doel om het wonen aan de tuinzijde meer verbinding te geven met de lager gelegen tuin en om buitenruimte te koppelen aan het woongedeelte en tevens meer structuur en openheid te geven aan de uitbreiding op het bestaande huis.
Een ruime woonkeuken staat in halfopen verbinding met het woon/eetgedeelte. De functies zijn gescheiden door een kastenwand en een driezijdige open haard.
Over de volledige breedte is een verdiepingshoge pui voorzien om optimaal contact met de tuin te creëren. Door deze gevel vrij van constructie te houden is er optimale openheid. Direct aan de leefkeuken is een buitenterras gemaakt. Zittend op dit terras waan je je zwevend boven de tuin en kun je optimaal genieten van het uitzicht en de groene omgeving. Deze aaneenschakeling van functies zorgt voor een soepele overgang van de woning naar de tuin ondanks het ca.1,5 meter hoogteverschil.