Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik
Appartementen Maaseik

Appartementen Maaseik

Opdrachtgever: Nova Eycke BVBA
Ontwerpers: Peter Claassens, Yajie Wang-Campagne & Nadine Engelbert
Impressies: Contour Architecten
Locatie: Maaseik (BE)
Projectsoort: Woningbouw
Ontwerp / realisatieperiode: 2020-heden
 
Souterrain: 616 m2
Begane grond: 501 m2
Eerste/tweede/derde verdieping: 485 m2
Vierde verdieping: 359 m2
 
Ontwerp:
Aan de Maas in Maaseik heeft N – Architecten een woongebouw ontworpen binnen een ensemble van meerdere woonblokken. 
De opdrachten voor de verschillende blokken zijn verdeeld onder een aantal architecten met een mix van Belgische en Nederlandse collega’s.
Bouwen aan de waterkant leidt tot een totaal andere dynamiek, waarbij het gevoel en de “aanraakbaarheid” van het water een belangrijke rol spelen bij de vormgeving.
De gebouwen zijn gepositioneerd op een ondergelegen parkeergarage. Hierdoor is het openbare gebied autovrij en bestemd voor voetgangers en fietsers die kunnen flaneren langs het water. De gevels van het gebouw (19 appartementen) zijn aan de Maas zijde open en transparant en hebben doorlopende lijnen die rondom lopen en de verdiepingen koppelen. De beweging die ontstaat is een referentie naar het water. De sprankeling en reflectie van het water vindt vervolg in de architectuur, materialisatie en kleurstelling van het woongebouw. Licht en luchtig met natuurlijke accenten (hout). Vanuit het beeldkwaliteit plan zijn voorwaarden voor de behandeling (plastiek) van de gevels. Aan de water zijde meer expressief en open en in de zijgevels en entreegevel meer gesloten. De reden hiervoor is dat er aan de Maaszijde vrij uitzicht is en aan de andere zijden sprake is van buren. Door deze benadering opent het gebouw zich nog meer naar de Maas. Ondanks dit uitgangspunt hebben we er voor gezorgd dat het gebouw alzijdig vormgegeven is met een samenhangende gevelarchitectuur, waardoor er een alzijdige presentatie en uitstraling is.