Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem
Woningen Paardebloem

Woningen Paardebloem Eijsden

Opdrachtgever: Grouwels Daelmans Vastgoed
Ontwerpers: Peter Claassens & Tatjana de Groot
Locatie: Eijsden
Projectsoort: Woningbouw
Ontwerp/realisatieperiode: 2015 - 2017
 
Begane grond: 52 m2
Eerste verdieping: 52 m2
Zolder: 38 m2
 
Ontwerp:
De wijk Poelveld is een uitbreidingswijk in de gemeente Eijsden Margraten, ten zuiden van Maastricht. 
Voor de wijk is een stedenbouwkundig plan opgesteld met daarin verschillende woning- en verblijfstypologieën. Een combinatie van sociale woningbouw, projectmatige woningbouw, vrije sector en vrij uitgeefbare kavels voor particulier opdrachtgeverschap.
Het gebied is opgedeeld in een noord en een zuid gedeelte. Deze delen worden gescheiden door een groen middengebied waarin maatschappelijke voorzieningen zijn opgenomen. 
In het noordelijke deel, aan de Paardebloem, liggen de negen vrijstaand geschakelde herenwoningen. De woningen zijn ruim van opzet met mooie indelingsmogelijkheden. Door de keuzemogelijkheid uit diverse varianten, zowel qua indeling, uitbreidingen als gevelaanzicht, wordt iedere woning uniek en ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Zinken elementen zorgen voor variatie in het straatbeeld. Deze elementen springen het meest in het oog. Deze elementen worden als kader rondom een kozijn toegepast, als dakkapel of een combinatie van beiden. Door het toepassen van een basisvolume en dezelfde materialen blijven de negen woning herkenbaar als een geheel maar zijn tegelijkertijd uniek wat zorgt voor een gevarieerd straatbeeld, zonder de rust te verstoren. 
De woningen zijn optimaal geïsoleerd, standaard voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. De tuinen zijn ideaal georiënteerd op het westen.