Bouwplannen?
Bouwplannen?

Projecten

Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis
Gezinsvervangend tehuis

Gezinsvervangend tehuis Barneveld

Opdrachtgever: Woningstichting Barneveld
Ontwerper: Peter Claassens
Locatie: Barneveld
Projectsoort: Woningbouw
Ontwerp / realisatieperiode: 2003 - 2006
 
Begane grond: 545 m2
Verdieping: 600 m2
 
Ontwerp:
In opdracht van de woningstichting Barneveld heeft N-Architecten een gezinsvervangend thuis ontworpen. In totaal 12 kleinere wooneenheden waarin mensen onder begeleiding kunnen wonen. De woningen zijn voorzien van alle voorzieningen zodat er zelfstandig gewoond kan worden.
In een algemeen deel is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken gerealiseerd met daaraan gekoppeld een ruimte voor een zogenaamde “nachtwacht”. Per verdieping zijn 6 units. Tevens is zojuist omschreven algemene voorziening zowel op de begane grond als de verdieping aanwezig. Zo is er ruimte voor twee woongroepen in deze compacte huisvesting. Een ruime entree met lift geeft toegang tot het gebouw.
De woningen op de verdieping hebben ruime terrassen terwijl de woningen op de begane grond gebruik kunnen maken van de tuin.
Het complex is zo opgebouwd dat de woningen ook gebruikt kunnen worden als geheel zelfstandige woning, zonder begeleiding. In dat geval kunnen de algemene ruimten omgebouwd worden tot zelfstandige woning zodat er totaal 14 woningen ontstaan.
De architectonische structuur is helder van opbouw in 4 bouwvolumes waardoor er een kruisvormige plattegrond ontstaat. Deze structuur is eveneens goed afleesbaar in de gevels. Grote luifels geven beschutting en de centrale ruimte is ruim van opzet en voorzien van veel glas waardoor een lichte en transparante ruimte ontstaat met goed doorzicht naar de omgeving. Hierdoor ontstaan mooie zichtlijnen en een goede oriëntatie in het gebouw.
Liggend in een ruimte omgeving aan de rand van Zwartebroek is gekozen voor een moderne en strakke vormgeving met duurzame materialen (metselwerk, zink en houten kozijnen) waarbij de structuur goed afleesbaar is.